ԼՈՒՐԵՐ: Սնունդը և առողջությունը
Ինչու պետք չէ օրը սկսել մեկ գավաթ սուրճով. 1in.am
Առավոտը մեկ բաժակ սուրճով սկսելը դարձել է բազմաթիվ անձանց կյանքի անքակտելի մասը: Ընդունված է համարել, որ, խմելով տաք սուրճ, մենք ամբողջ օրը գործարկում ենք մեր օրգանիզմը: Սակայն իրականում դա հանգեցնում է օրգանիզմի արտադրողականության պակասին՝ փոխանցում է Gogetnews.info-ն:
Մարդն աստիճանաբար հակվում է կոֆեինին, և ամեն անգամ անհրաժեշտ արդյունք ստանալու համար պահանջվում է ավելի ու ավելի մեծ չափաբաժին, ինչպես թմրանյութերի դեպքում է:
Գիտական հետազոտությունները ցույց են տվել, որ օրվա ընթացքում կան ժամանակահատվածներ, երբ նպատակահարմար չէ սուրճ խմել: Դա առաջին հերթին վերաբերում է առավոտյան ժամերին:
Մեր օրգանիզմն արտադրում է «կորտիզոլ» հորմոն, որն ավելի հայտնի է որպես «սթրեսի հորմոն»: Դա կապված է այն բանի հետ, որ կորտիզոլն արտադրվում է հենց սթրեսի կամ վախի ժամանակ:
Սակայն այդ հորմոնը նաև օրգանիզմի ամենօրյա հորմոնալ ցիկլի՝ կյանքի առօրյա ռիթմի հիմնական հորմոնն է: Մեր օրգանիզմը հորմոններ է արտադրում, և մենք զգում ենք ավելի ուրախ: Առավոտյան ժամերին կորտիզոլի մակարդակը հասնում է առավելագույն կետին:
Առավոտյան սուրճ խմելը հարուցում է երկու խնդիր: Առաջինն այն է, որ կոֆեինն ազդում է կորտիզոլի արտադրման վրա, օրգանիզմը սկսում է արտադրել ավելի քիչ հորմոն՝ հենվելով կոֆեինի վրա:
Երկրորդ խնդիրն այն է, որ կորտիզոլի արտադրման գագաթնակետի ժամանակ սուրճ օգտագործելը հանգեցնում է կոֆեինին մշտապես սովորելուն, ինչի համար էլ չափազանց շատ սուրճ օգտագործողները պնդում են, որ այն չի ազդում իրենց վրա:
Կորտիզոլի մակարդակը բարձրանում է օրական երեք անգամ՝ վաղ առավոտյան, կեսօրին ու երեկոյան: Ընդհանուր առմամբ, սուրճ խմելու համար ամենահարմար ժամանակը ժամը 10:00-12:00-ը և 14:00-19:00-ն է:
Կարդացեք նաև
Երեխաների սննդակարգում շաքարի ցածր պարունակությունը կարող է զգալիորեն նվազեցնել մեծ տարիքում քրոնիկ հիվանդությունների զարգացման...
Սննդաբան Մեյ Սիմպկինի կարծիքով, կան մի քանի արդյունավետ միջոցներ՝ սթրեսային վիճակներում ի հայտ եկող հուզական շատակերության դեմ...
Ինչպես հայտնում է The Daily Pioneer-ը, Այհովայի համալսարանի հետազոտողները հայտնաբերել են, որ սննդակարգի փոփոխությունը, այդ թվում՝ ավելի շատ գինու և պանրի օգտագործումը, կարող է կանխել...
Օքսֆորդի համալսարանի փորձագետներն իրականացրել են համեմատական ուսումնասիրություն, որով պարզվել է, որ սնունդն ազդում է կոտրվածքների վտանգի վրա...
Ինչպես հայտնում է РИА "Новости"-ն, Տեխասի hամալսարանի աշխատակիցները, մկների վրա փորձերով կատարելով, պարզել են, որ շաքարի մեծ քանակ պարունակող սնունդն առաջացնում է աղիների միկրոֆլորայի խանգարում...
Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ կարճ ժամանակվա ընթացքում մոտավորապես 950 մլ էներգետիկ ըմպելիքի օգտագործումը կարող է բարձրացնել զարկերակային ճնշումը և ազդել սրտի ռիթմի վրա...
Հավը և սպիտակ այլ մսի տեսակները կարող է նույնքան վտանգավոր լինել, որքան կարմիր միսը (խոզի, տավարի, ոչխարի). գրում է The Daily Mail-ը: Մինչև վերջերս կարծում էին, որ միայն կարմիր միսը, որը պարունակում է շատ հագեցած ճարպեր...
Նուռ
Աֆրոդիզիակ է համարվում այն սնունդը, խմիչքը կամ դեղամիջոցը, որը խթանում է սեռական ցանկությունը...
Սուրճի ազդեցությունը սեքսի վրա ուսումնասիրվել է շատ գիտնականների կողմից: Մասնավորապես, Տեխասի համալսարանի մասնագետները եկել են այն եզրակացության,որ մի բաժակ լավ թարմ սուրճը սեքսից առաջ նպաստում է սեռական ցանկության...
Սննդակարգը կարող է ազդեցություն ունենալ ցողունային բջիջների նորմալ աշխատանքի վրա: Այդ մասին հայտնել է ամերիկացի բժիշկ Ուիլյամ Լին...
ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ ՀՈԴՎԱԾՆԵՐԸ
- Ժողովրդական դեղամիջոցներ
- Հղիություն. 4-րդ ամիս
- Հղիություն. 7-րդ ամիս
- Կոճապղպեղ նույնն է՝ իմբիր, Ginger եւ Zingiber Officinale
- «Արագիլ» հիմնադրամը ստեղծված է՝ օգնելու անպտղությամբ տառապող զույգերին. Կարինե Թոխունց
- Հղիություն. 6-րդ ամիս
- Հղիություն. 2-րդ ամիս
- 4-7 ամսական երեխաների սնուցումը
- Ամուսնական առաջին գիշերը
- Ընկերության մասին
- Ինչպես ազատվել անցանկալի մազերից
- Խնձորը` պզուկների դեմ. ազատվիր նրանցից 1 գիշերվա ընթացքում
- Պարզվում է ապագա երեխայի սեռը կախված է մայրիկի սնունդից
- Դդում
- Հիվանդություն, որը փոխում է մեր կյանքը` կրծագեղձի քաղցկեղ
- Կոճապղպեղ՝ նիհարելու համար (կոճապղպեղի թեյ)
- Սեռական գրգռում
- Արգանդի միոմա. նախանշանները, պատճառներն ու բուժումը
- Երիցուկ դեղատնային - Ромашка аптечная - Matricaria chamomilla L.
- Չիչխանի օգտակար հատկությունները
- Հղիություն. 1-ին ամիս
- Քարավուզ (նույն ինքը՝ նեխուր)
- Ինչպես ազատվել բերանի վատ հոտից`պարզ միջոց
- Դիմակներ` մազերի համար
- Կրծքի ցավե՞ր ունեք. ինչ անել
- Ընդհանուր տեղեկություններ մարմնի համակարգերի մասին
- Հեշտոցային արտադրության պատճառները. մասնագետի անդրադարձը
- Բերանի խոռոչի լորձաթաղանթի ախտահարումը սովորական բշտախտի ժամանակ (սկիզբը` նախորդ համարում)
- Ընտրություն ըստ հորոսկոպի
- Հիվանդություն, որի համար պետք չէ ամաչել (թութք)
- Հղիությունը և նախապատրաստվելը դրան
- Խոսենք այդ մասին. ձեռնաշարժություն
- Երբ գլխացավն ախտանիշ է: Հանճարեղ և օժտված մարդկանց հիվանդություն
- Լեղաքարային հիվանդություն. բուժման մեթոդները
- Սեռական թուլության առաջին նախանշանները. news.am
- Ուլտրաձայնային դոպլերոգրաֆիա (երկակի (դուպլեքս) անոթների)
- Էկզեմայի տեսակները և բուժումը
- ՈւՆԱԲԻ: Արևելյան բժշկության գաղտնիքները
- Իրիդիոսքրինինգ
- Գամմա-դանակը նշտարի փոխարեն